pos-na-xevoulosete-ton-nerochyti-sas

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας

Η εταιρεία Υδραυλικός Χαλάνδρι δίνει συμβουλές για το πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας άμεσα και αποτελεσματικά μόνοι σας. Ο βουλωμένος νεροχύτης είτε της κουζίνας είτε του μπάνιου είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά. Ευτυχώς, είναι ένα πρόβλημα εύκολο να αντιμετωπιστεί και ακόμη πιο εύκολο να αποφευχθεί στο μέλλον. Βέβαια, αν δεν μπορέσετε να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας, επικοινωνήστε μαζί μας και ένας υδραυλικός θα έρθει άμεσα στον χώρο σας.

Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα

Εάν η κουζίνα σας διαθέτει διπλό νεροχύτη, χρησιμοποιήστε ένα κουρέλι για να φράξετε τον σωλήνα που δεν έχει πρόβλημα. Τοποθετήστε τη βεντούζα  πάνω από τον βουλωμένο σωλήνα και δημιουργήστε μια ισχυρή στεγανοποίηση. Εάν δεν υπάρχει στάσιμο νερό στον νεροχύτη, προσθέστε λίγο τώρα. Χρειάζεται αρκετό για να καλύψετε τη βεντούζα.

Βυθίστε την βεντούζα στον σωλήνα. Κάνετε 6 ομοιόμορφες κινήσεις πάνω-και-κάτω, διατηρώντας την σφραγίδα ανέπαφη. Έπειτα, αφαιρέστε την βεντούζα. Εάν το νερό απορροφηθεί, έχετε επιτύχει την απόφραξη του νεροχύτη. Εάν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Χρησιμοποιήστε βραστό νερό

Συχνά, ένας βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας μπορεί να ξεβουλώσει αν ρίξουμε μεγάλη ποσότητα βραστού νερού . Λειτουργεί καλύτερα εάν ο νεροχύτης δεν είναι ήδη γεμάτος με στάσιμο νερό.  Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στον βραστήρα. Χύστε προσεκτικά το νερό στον σωλήνα ώστε να ξεβουλώσει. Ελέγξτε ξανά αν έγινε η απόφραξη και επαναλάβετε τη διαδικασία όπως αναφέρθηκε αν δεν ξεβούλωσε ο νεροχύτης.

Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό καθαριστικό αποστράγγισης

Τα συμβατικά απορρυπαντικά δεν λειτουργούν συνήθως όπως ισχυρίζονται και είναι γεμάτα επιβλαβή χημικά. Μια φυσική συνταγή με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική, ανάλογα με την κατάσταση του φράγματος. Ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα  και 1 φλιτζάνι λευκό αποσταγμένο ξίδι στον σωλήνα Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον μία ώρα και μετά ξεπλύνετε με βραστό νερό. Εάν δεν υπάρχει αλλαγή, το φράξιμο είναι πιθανότατα πιο βαθιά στο σωλήνα και πιο σοβαρό και θα πρέπει να διαλυθεί χειροκίνητα. Μπορείτε βέβαια να επαναλάβετε τη διαδικασία.

pos-na-xevoulosete-ton-nerochyti-sas

Δοκιμάστε το οξυζενέ για το ξεβούλωμα του νεροχύτη σας

Ένας συνδυασμός οξυζενέ και βραστού νερού μπορεί να αποφράξει τον νεροχύτη σας αν είναι ελαφριά βουλωμένος. αλλά δεν διαλύει τις τρίχες, για παράδειγμα. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε πρώτα τις παραπάνω μεθόδους, καθώς πιστεύουμε ότι θα τις βρείτε πιο αποτελεσματικές και σίγουρα είναι λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον.Ένας υδραυλικός της εταιρείας μας τονίζει έντονα πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν οποιεσδήποτε χημικές ουσίες, ειδικά σε περίπτωση όπου υπάρχει στάσιμο νερό.

Εάν ρίξετε χημικές ουσίες στον νεροχύτη, αναμιγνύετε ουσιαστικά ένα μείγμα γεμάτο με τοξικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να πεταχτούν άμα δεν είστε προσεκτικοί. Τα χημικά διαλύματα λειτουργούν γενικά καλύτερα σε αποχετεύσεις που χρειάζονται ήπια απόφραξη, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να προκληθεί διάβρωση του σωλήνα. Σε περίπτωση εντελώς συμπαγούς βουλώματος, το να ανοίξετε τον σωλήνα και να βγάλετε με το χέρι είναι καλύτερη λύση.

Εάν χρησιμοποιήσετε οξυζενέ ή κάποιο άλλο χημικό καθαριστικό για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πρώτα τις οδηγίες στο μπουκάλι. Φορέστε γάντια και κρατήστε το δέρμα σας καλυμμένο σε περίπτωση που εκτοξευθεί το υγρό κατά λάθος.

Ξεβιδώστε τον σωλήνα και καθαρίστε τον με το χέρι

Εάν τα παραπάνω αποτύχουν, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξεβιδώσετε τον σωλήνα και να τον καθαρίσετε. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια δύσκολη και αηδιαστική διαδικασία αλλά μπορεί να είναι πολύ βοηθητική. Μην καλέσετε υδραυλικό αν δεν θέλετε, καθώς αυτή η δουλειά είναι αρκετά εύκολη, αλλά φορέστε καλύτερα παλιά ρούχα, γιατί πρόκειται να λερωθείτε και θα χρειαστεί να εργαστείτε σε έναν πολύ μικρό χώρο. Επίσης, είναι μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία.

Φορέστε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια, στρώστε μερικές παλιές πετσέτες στο πάτωμα και ξεβιδώστε τις βίδες του σωλήνα με ένα γαλλικό κλειδί. Μπορεί αργότερα να ξεχάσετε τι ταιριάζει που, οπότε τραβήξτε μια φωτογραφία πρώτα . Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πώς να τα επαναφέρετε όλα αργότερα. Αν σας φαίνεται βουνό, καλέστε μας και ένας υδραλικός μας θα έρθει άμεσα στο σπίτι σας.

Τοποθετήστε έναν κουβά από κάτω για να μαζέψετε το νερό και τα υπολείμματα και καθαρίστε τις σωληνώσεις. Θυμηθείτε να βιδώσετε καλά τον σωλήνα μετά τον καθαρισμό για να μην καταλήξετε να έχετε διαρροή νερού σε όλο το δωμάτιο. Αν σας φαίνεται δύσκολο, εμπιστευτείτε έναν υδραυλικό Χαλάνδρι.

Μερικές συμβουλές για την πρόληψη του βουλωμένου νεροχύτη

Τακτικός καθαρισμός

Τώρα που ξέρετε πόσο εύκολο είναι, είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε κάθε φορά τον νεροχύτη της κουζίνας σας για να αποφεύγετε τη συσσώρευση απορριμμάτων και να διατηρείτε τις σωληνώσεις σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Γενικά, ο προληπτικός καθαρισμός μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα στο υδραυλικό σας σύστημα.

Μην πετάτε φαγητό στον νεροχύτη της κουζίνας

Ο σωστός τρόπος απόρριψης του μαγειρικού λαδιού είναι να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια να το μεταφέρετε σε ένα δοχείο, όπως ένα γυάλινο βάζο ή ένα τάπερ.  και να το πετάξετε. Αποθηκεύστε μερικά δοχεία για το σκοπό αυτό και έτσι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να το ρίξετε στον νεροχύτη, όπου φτάνει τους σωλήνες και αφού παγώσει δημιουργεί μια συμπαγή μάζα με άλλα απορρίμματα και βουλώνει τον σωλήνα.

Μη ρίχνετε κόκκους καφέ στον νεροχύτη

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι αλεσμένοι κόκκοι καφέ μπορούν  βοηθήσουν στην απόφραξη του νεροχύτη, αλλά κάτι τέτοιο είναι μύθος και δεν ισχύει. Μπορούν να βοηθήσουν με την κακοσμία, αλλά μπορούν να συσσωρευτούν και να οδηγήσουν σε βούλωμα του νεροχύτη της κουζίνας. Μια τακτική δόση μαγειρικής σόδας και λευκού ξιδιού, ή ακόμα και χυμού λεμονιού, είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό του νεροχύτη.

Γιατί βουλώνει ο νεροχύτης της κουζίνας;

Τα βουλώματα στον νεροχύτη της κουζίνας προκαλούνται από φαγητό. Με την πάροδο του χρόνου, όλα τα ψίχουλα και το λάδι ή το λίπος  που χύνονται στον νεροχύτη ή η απόρριψη σκουπιδιών ενδέχεται να βουλώσουν τον νεροχύτη σας. Θα καταλάβετε ότι είναι καιρός για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας όταν το νερό αργεί περισσότερο από το συνηθισμένο για να απορροφηθεί. Επίσης, όταν υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά που δεν μπορείτε να εντοπίσετε από πού προέρχεται ή όταν ο νεροχύτης γεμίζει με νερό μέχρι πάνω, συνήθως υπάρχει πρόβλημα.

Απόφραξη του νεροχύτη του μπάνιου

Ένα βούλωμα στον νεροχύτη του μπάνιου μπορεί να είναι δύσκολη περίπτωση, καθώς τα μαλλιά, το σαπούνι, η οδοντόκρεμα και άλλες χημικές ουσίες περιποίησης μπορούν να σχηματίσουν ένα σχεδόν αδιαπέραστο φράξιμο. Αλλά προτού καλέσετε έναν υδραυλικό, υπάρχουν οι παραπάνω μέθοδοι για το πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας που είναι εξαιρετικά εύκολοι και, πάνω απ ‘όλα, φθηνοί.

Ενώ ένα πλήρες βούλωμα στον νεροχύτη του μπάνιου είναι σπάνιο, ένας νεροχύτης που αργεί να απορροφήσει το νερό μπορεί να είναι ένα δείγμα σοβαρότερου υδραυλικού προβλήματος. Ευτυχώς, η απόφραξη του νεροχύτη μπάνιου μπορεί να γίνει από έναν αρχάριο στα υδραυλικά θέματα. Πιθανότατα να μπορείτε να χειριστείτε το βούλωμα ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει ποτέ επισκευή υδραυλικών στη ζωή σας, αν δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν δοκιμάσετε αυτές τις μεθόδους και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποφράξετε τον νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου σας, επικοινωνήστε με την Υδραυλικός Χαλάνδρι σήμερα! Οι επαγγελματικοί υδραυλικοί μας θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημά σας με πολύ χαμηλό κόστος και δίχως περιττή καθυστέρηση.

Καλύπτουμε όλες τις πτυχές των υδραυλικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και της αντικατάστασης σωλήνων, της συντήρησης, της ανίχνευσης διαρροών, της επισκευής και πολλά άλλα!. Με τα βασικά είδη οικιακής χρήσης όμως, θα μπορείτε να καθαρίσετε τα περισσότερα βουλώματα μέσα σε λίγα λεπτά. Τα πιο επίμονα βουλώματα θα απαιτήσουν πρόσθετα εργαλεία, άρα θα χρειαστείτε και τη βοήθεια ενός υδραυλικού. Ζητήστε προσφορά σήμερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button